Waarom Van Egdom

VAN EGDOM - INNOVATIEF DESIGN

Wij bieden een volledig dienstenpakket voor het ontwerpen van waterglijbanen, waterspeeltuinen, en waterspuitparken. Onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring stellen ons in staat om een goede partner te zijn voor onze klanten en spannende waterattractieconcepten te verwezenlijken. Onze gepatenteerde Van Egdom Orbit Track Creator (OTC) is een geavanceerd softwaresysteem dat ons helpt bij het ontwerpen van veilige waterglijbanen, en tegelijkertijd ook ons team in staat stelt om nieuwe ontwerpideeën bij elk nieuw project te betrekken.

WE KUNNEN ONTWERPEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Visuele Modellering

Wij kunnen het perfecte visuele model van concepten en ontwerpen creëren, van gave glijbanen voor het hele gezin tot de iconische 'Cyclone 50'. Al onze ontwerpen kunnen als tweedimensionale afbeeldingen getoond worden via 3D-weergave, of ze kunnen gebruikt worden voor computersimulaties in 3D, die gedetailleerde ontwerpnotaties opleveren en de waterbaan of attractie in de beoogde omgeving en kleuren kunnen weergeven.

VAN EGDOM – BEWEZEN NEDERLANDSE TECHNIEK MET ERVARING

Onze ervaren technici werken samen met uw projectteam & aannemers om onze producten perfect te integreren in elk bouwschema. We houden rekening met alle randvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld de topografie van de omgeving: de locatie van de watertoevoer, elektrische aansluitingen, en ondergrondse voorzieningen.

Wij leveren alle technische overzichten en details, en de tekeningen voor de productie van GVK en (roestvrij) staal, inclusief alle wettelijk vereiste tekeningen voor de plaatselijke instanties.

We berekenen voor u ook alle belastingen en locaties van de waterglijbaan of de waterspeeltuin op de fundering, en kunnen de verankering zeer vroeg in het bouwproces leveren.

VAN EGDOM - FABRICAGE & PRODUCTIE

Staal

De Van Egdom productielocatie werkt met Europees erkende kwaliteitsprocessen. Al onze producten worden gefabriceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en internationale eisen. Onze hoogopgeleide werknemers zijn bekwaam, gediplomeerd, en worden regelmatig getraind om van de nieuwe technologie en technieken in het veld op de hoogte te blijven.

Alle stalen onderdelen worden vervaardigd in overeenstemming met het S235 JRG kwaliteitsniveau zoals omschreven in EN 10025. De profielen zijn conform de DIN-eisen. Wij gebruiken naadloos gelaste pijpen; pijpen met een grotere diameter worden spiraalvormig gelast.

Alle constructieonderdelen en boutverbindingen worden thermisch verzinkt conform NEN 1461. Wij gebruiken enkel hoogwaardige bouten met een minimale sterkte van 8.8 om veiligheid en kwaliteit te kunnen garanderen.
Waar nodig gebruiken wij ook roestvrij staal. Alle handgrepen zijn gemaakt van hoogwaardig 316L roestvrij staal en hoogglans gepolijst. We gebruiken alleen bevestigingsmiddelen uit de A4 kwaliteitsklasse.

Producten van Glasvezelversterkte Kunststof

Alle GVK-onderdelen van Van Egdom zijn in elkaar gezet aan de hand van nauwkeurige specificaties en zorgvuldig gemaakt met gebruik van gepatenteerde technieken die wij tijdens jaren van onderzoek hebben ontwikkeld. Al onze intern ontworpen mallen worden met precisie en toewijding geproduceerd in onze GVK-productiefabriek, met productietechnieken van wereldniveau en strenge kwaliteitseisen.

PRODUCTIE - MATERIALEN

Wij maken producten van hoge kwaliteit volgens strenge toegestane marges om te zorgen dat de installatie effectief en lekdicht gebeurt. Veiligheid, Gemakkelijke installatie, Gladde en naadloze verbindingen, Kleurkeuze, en een Flexibele bouwwijze zijn de hoofdpijlers van de productiefilosofie van Van Egdom.

Mallen:

Onze mallen worden zeer precies en nauwkeurig geproduceerd. De onderdelen worden gepolijst tot een hoogglansfinish om te zorgen dat het glijbaanoppervlak perfect glad is. Dit helpt ons ook de banen effectief te installeren met naadloze verbindingen/afdichtingen. Wij produceren ook doorzichtige producten in verschillende kleuren, evenals ondoorzichtige onderdelen voor zogeheten 'black hole'-glijbanen, waarbij al het licht van buiten gegarandeerd geblokkeerd wordt. De binnen- en buitenoppervlakken kunnen in bijna elke kleur en met bijna elk patroon met RAL- en BS-kleurcodes geleverd worden. Tijdens de productie kunnen ook doorzichtige daglichtringen en plekken voor sensoren geïnstalleerd worden.

GVK:

De GVK-producten van Van Egdom voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden grondig gecheckt voordat ze onze fabriek verlaten. Kwaliteitscontrole, sterkteproeven, en veiligheid zijn voor ons van het grootste belang. Wij gebruiken baanmallen met minimale toegestane dimensieafwijkingen waardoor de banen makkelijk en lekdicht geïnstalleerd kunnen worden. De gelamineerde glasvezelstructuur bevordert ook de veiligheid. Door het gladde binnenoppervlak met naadloze verbindingen glijdt de baan extra goed. Wij maken doorzichtige en ondoorzichtige glijbanen in ruim 200 verschillende kleuren.

Certificering van de gebruikte materialen.

Gelcoat en topcoat (NPG)
Lloyd’s (UK), Det Norske Veritas (N), Rina (I)
Polyesterhars
De Norske Veritas (N)
Glasvezel
Lloyd’s (UK), Det Norske Veritas (N)
Van Egdom GRP Production Plant in Emmeloord – The Netherlands

Neem contact met ons op

Wij zijn een Nederlands bedrijf die wereldwijd werkzaam is. Ontdek hoe wij u kunnen helpen.

nl_NL

Schrijf je in

Schrijf je nu in om onze laatste updates te ontvangen